Китай планира да забрани използването на смартфони на Apple в офисите на

...
Китай планира да забрани използването на смартфони на Apple в офисите на
Коментари Харесай

Китай забранява на държавни служители да използват iPhone

Китай възнамерява да забрани потреблението на смарт телефони на Apple в офисите на подкрепяни от държавното управление компании и държавни предприятия и институции. Това приказва за възходящите провокации на Apple в най-големия пазар и главната индустриална база. Някои компании към този момент са почнали да уведомяват чиновниците си, че не би трябвало да носят своите iPhone в офиса. 

Това съобщава Bloomberg, базирайки се на източници, предпочели да останат анонимни, поради чувствителността на въпроса.

Китайският пазар означи едно от най-силните резултати на Apple през последното тримесечие, което оказа помощ на компанията да компенсира интервал на застоялост. Продажбите в Китай доближиха съвсем 25% от общата облага на Apple. Освен това по-голямата част от iPhone в света се създава в китайски заводи, където работят милиони китайци.

Китайските управляващи към момента не са оповестили публично налагането на възбрана, тъй че остава неразбираемо кои съответни компании и институции ще бъдат изправени пред ограничавания. Остава въпросът и какъв брой строги ще бъдат възбраните. Използването на устройства на Apple може да бъде неразрешено единствено на работното място или може чиновниците да бъдат задължени да ги изоставят изцяло отвън офиса.

Централата на Apple, както и Комисията за контрол и ръководство на държавната благосъстоятелност и Информационната работа на Държавния съвет на Китай не дадоха отговор на настояванията на Bloomberg за коментар.

Бойкотът на устройствата на Apple съответствува с дейното развиване на китайските технологии и нововъведения. Миналата седмица стартирането на нов смарт телефон Huawei с модернизиран процесор, създаден в Китай, провокира неспокойствие от двете страни на Тихия океан.

Тайните отдели на Китай от дълго време не предизвикват потреблението на непознати устройства. През 2022 година Пекин подреди на централните държавни организации и подкрепяните от страната корпорации да заменят задгранични лични компютри с локални други възможности в границите на две години.

Припомняме, през юли на съветските държавни чиновници беше неразрешено да употребяват iPhone „ за служебни цели “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР